Home » Nieuws » ArVT door de eerste selectie van het NJI

ArVT door de eerste selectie van het NJI

Tussen april 2016 en september 2018 heeft de schrijfgroep, bestaande uit Leanne Nieuwenhuis, Sanne van der Vlugt, Corine Smelt, Wijntje van der Ende en Patricia Tel-Vos geschreven en geschrapt aan de transdiagnostische en discipline overstijgende versie van de methode Affectregulerende Vaktherapie. In september 2018 is de ArVT-methode ingediend bij het Nederlands Jeugd Instituut.

Na zeven weken kregen de schrijvers het goede bericht dat de methode door de eerste selectieronde is gekomen en verder mag in het traject naar erkenning. De erkenningscommissie is een landelijke commissie die onafhankelijk oordeelt. De kennisinstituten hebben geen inhoudelijke rol bij de beoordeling van interventies, maar ondersteunen en coördineren het erkenningstraject voor de indieners en voor de deelcommissies. Klink hier voor meer informatie.