Therapievormen

Dans

De danstherapeut is sensitief voor signalen en mentaliseert voortdurend over (het gedrag van) de client. De therapeut reageert affectief en regulerend op (probleem) gedrag. Een dans werkvorm wordt zó aangeboden dat de nieuwsgierigheid van de client wordt aangesproken en overspoeling, van sensaties, wordt voorkomen.
Lees meer
Placeholder Image

Na het wekelijks terugkerende begin spelletje kan Pieter elke keer uit twee activiteiten kiezen. In kort overleg met Pieter zijn dat bekende activiteiten waarin prestatie niet nodig is en de danstherapeut meedoet. De danstherapeut laat elke week horen welke twee activiteiten zij de volgende keer zullen doen. Het kiezen is voor Pieter moeilijk, de therapeut let op lichaamshouding en -signalen en biedt sturing als dat nodig is.

De nadruk ligt in de eerste weken van de behandeling op 'het in beweging zijn', ze doen allerlei beweegspelletjes zoal kruip-door-sluip-door en boosten dieren bewegingen na.

Image

Ontvang onze

nieuwsbrief

Affectregulerende Vaktherapie is volop in ontwikkeling! Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang drie keer per jaar ons laatste nieuws.